Pri príležitosti Dňa colníkov ľudia uvidia aj ukážky zásahov

20.09.2023 Banská Bystrica

Banská Bystrica 20. septembra (TASR) - Pri príležitosti Dňa colníkov, ktorý pripadá na 21. septembra na Matúša, patróna colníkov, finančná správa (FS) organizuje v sobotu (23. 9.) v Banskej Bystrici podujatie, na ktorom detailne predstaví svoju činnosť.

Ako TASR informovala hovorkyňa FS Martina Rybanská, na Námestí SNP od 11.00 do 17.00 h široká verejnosť uvidí kynologické ukážky, spozná historické zbrane a uniformy, rozličné falzifikáty, ale aj chránené druhy rastlín a živočíchov.

"Návštevníkom podujatia bude k dispozícii aj ukážka skenovacej techniky. V špeciálne upravenom aute si budú môcť preveriť, z akého kovu sú v skutočnosti vyrobené ich šperky. Uvidia dynamické ukážky zásahov, dozvedia sa viac o histórii colníctva,"
priblížila Rybanská.

Príslušníci FS záujemcom tiež vysvetlia, aké chránené druhy rastlín a živočíchov nie je možné privážať si z dovolenky ako suveníry. Pre deti i dospelých sú pripravené rôzne súťaže a v infostánku sa ľudia dozvedia užitočné informácie o projektoch FS. Na mieste bude aj náborový stánok.
 

Vyberte región